9/10/2012

Πάβλοβα με τριπλή φράουλα

 
Υλικά:

4 ασπράδια αυγού
130 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
130 γρ. άχνη ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
1 κουτ. σούπας ξύδι λευκό
1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
2 βανίλες σκόνη ή 1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή

250 γρ. κρέμα φυτική χτυπημένη σε σαντιγύ

300 γρ. φράουλες
30-50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

παγωτό φράουλα

φρέσκιες φράουλες

Εκτέλεση:

Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τα αυγά, τα οποία πρέπει να είναι κρύα από το ψυγείο. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρυσταλλική ζάχαρη και τα ασπράδια και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Ενώ χτυπιέται το μείγμα προσθέτουμε το αλάτι, το λεμόνι και το ξύδι. Στο τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, που είναι σε σκόνη (βανίλια, άχνη και κορν φλάουρ) και διπλώνουμε προσεκτικά με τη μαρίζ να ενσωματωθούν τα υλικά. Αν η βανίλια είναι υγρή την προσθέτουμε ενίσω το μείγμα χτυπιέται. Στρώνουμε τη μαρέγκα πάνω σε μια λαδόκολλα είτε με κορνέ είτε με κουτάλι, κάνοντας ένα βαθούλωμα στο κέντρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120οC για 3 ώρες για μεγάλη μαρέγκα, 2,5 για μεσαία και 2 για μικρά μαρεγκάκια. Το χρώμα της μαρέγκας όταν θα είναι έτοιμη θα είναι ένα ελαφρύ μπεζ. αν δείτε ότι παίρνει πολύ χρώμα κατά τη διάρκεια του ψησίματος χαμηλώστε τη φωτιά. Μόλις είναι έτοιμη αφήστε τη να κρυώσει μέσα σε κλειστό φούρνο με ανοιχτή την πόρτα.




Στη συνέχεια χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγύ. Χτυπάμε στο μπλέντερ τις φράουλες να πολτοποιηθούν μαζί με τη ζάχαρη, τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι να πάρουν μια βράση, ίσα ίσα να λιώσει η ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη. Συναρμολογούμε το γλυκό βάζοντας μέσα στη μαρέγκα τη σαντιγύ, μετά αν θέλουμε παγωτό φράουλα, από πάνω τη σάλτσα φράουλας και στολίζουμε τέλος με τις φρέσκιες φράουλες.



Tip: Το γλυκό αυτό καλό είναι να τρώγεται τη μέρα που φτιάχνεται γιατί στο ψυγείο θα νοτίσει η μαρέγκα. Μπορούμε όμως να κάνουμε και παραλλαγή με μικρά μαρεγκάκια, αν θέλουμε μικρότερες ποσότητες, τα οποία μπορούμε να αποθηκεύσουμε σκέτα για λίγες μέρες σε αεροστεγές δοχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου