Υλικά:
230 γρ μαύρη σοκολάτα
1/8 κουτ. γλ. πιπέρι καγιέν ή τσίλι
1 πρέζα αλάτι
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
κακάο για επικάλυψη
Εκτέλεση:
Ψιλικόβουμε τη σοκολάτα με το μαχαίρι και την βάζουμε σε ένα μπωλ μαζί με το αλάτι και το τσίλι. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση και μετά τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα. Αφήνουμε 1 λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα και μετά ανακατεύουμε με τη σπάτουλα. Το μίγμα το ρίχνουμε πάνω σε πλαστική μεμβράνη, κλεινουμε αεροστεγώς σα ρολό (σαλάμι) και τοποθετούμε σε ένα πιάτο στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να σφίξει το μίγμα. Μόλις είναι έτοιμο, κόβουμε με το μαχαίρι στη μέση και μετά σε ακανόνιστα τετραγωνάκια, και τα βάζουμε σε ένα μπωλ, κοσκινίζουμε από πάνω κακάο, ανακατεύουμε κουνώντας το μπωλ και είναι έτοιμα!
Tip: Αν το μείγμα μας φαίνεται πολύ υγρό προσθέτουμε λίγη ακόμα λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα μέχρι να κρυώσει λίγο το μείγμα. Όσο κρυώνει τόσο πιο πολύ θα σφίγγει.
Tip: Αν το μείγμα μας φαίνεται πολύ υγρό προσθέτουμε λίγη ακόμα λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα μέχρι να κρυώσει λίγο το μείγμα. Όσο κρυώνει τόσο πιο πολύ θα σφίγγει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου