2/23/2009

Μπουφές για πάρτυ

Ελιοπιτάκια
Μπόμπα με μορταδέλλα και τυρί
Μπόμπα με τόνο
Πατατούλες
Σαλάτα σε σουβλάκι
Κεφτεδάκια

Ελιοπιτάκια
Χρειαζόμαστε 1 πακέτο σφολιατάκια και ελιές καλαμών ή/και θρούμπες. Ξεπαγώνουμε τα σφολιατάκια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, ενώ εντωμεταξύ έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια από τις ελιές. Σε κάθε σφολιατάκι θα βάλουμε δύο ελιές, μια καλαμών και μια ζαρωμένη, οπότε υπολογίστε πόσες ελιές θα χρειαστείτε, ανάλογα πόσα είναι τα σφολιατάκια. Διπλώνουμε στα δύο τα ελιοπιτάκια, με ένα πηρούνι πατάμε τις άκρες και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Κεφτεδάκια 
Μισό κιλό κιμά χοιρινό
3-4 φρυγανιές τριμμένες ή 2-3 φέτες ψωμί μουλιασμένο και καλά στραγγισμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά ρίγανη
1 αυγό

1 κουταλιά λάδι
Μαιντανό και δυόσμο κατά βούληση
αλάτι-πιπέρι
αλεύρι για το αλεύρωμα


Ανακατεύουμε τα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Αν έχουμε το χρόνο, αφήνουμε καμιά ώρα στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα. Μετά το κάνουμε μικρά μπαλάκια και τα περνάμε από το αλεύρι και στο τηγάνι.

Μπόμπες

 


















 




Για τις μπόμπες με το τυρί και τη μορταδέλλα χρειαζόμαστε στρογγυλό ψωμί του τοστ ή και τετράγωνο αν δε βρούμε, τις μισές φέτες μορταδέλλα και τυρί gouda από τις φέτες ψωμιού (π.χ. αν έχουμε 20 φέτες ψωμί θέλουμε 10 φέτες μορταδέλλα και 10 φέτες τυρί), 2 φλυτζάνια τσαγιού μαγιονέζα και 1 φλυτζάνι τσαγιού κέτσαπ. Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με την κέτσαπ να γίνει μια ελαφρά ροζ σως. Στρώνουμε λίγο αλουμινόχαρτο κάτω. Απλώνουμε στη μια πλευρά κάθε φέτας ψωμιού πολύ λίγη από τη σως και βάζουμε στη μια φέτα μορταδέλλα και τυρί, καλύπτουμε με την άλλη φέτα και το πρώτο τοστάκι που ετοιμάζεται το τοποθετούμε πάνω στο αλουμινόχαρτο και μετά το ένα πάνω στο άλλο. Κόβουμε στη μέση, σταθεροποιούμε με αλουμινόχαρτο στα πλάγια και δύο καλαμάκια για σουβλάκια.

Για τις μπόμπες με τόνο χρειαζόμαστε πάλι ψωμί του τοστ, δύο τόνους σε κονσέρβα και 1 φλυτζάνι μαγιονέζα και προαιρετικά κάππαρη. Γεμίζουμε τα τοστάκια με το μείγμα του τόνου με τη μαγιονέζα και στήνουμε με τον ίδιο τρόπο.

Στρογγυλές πατατούλες


Παίρνουμε πατατούλες μικρές στρογγυλές αν βρούμε, τις καθαρίζουμε και τις βάζουμε για 5-10 λεπτά να πάρουν μια βράση (όχι να παραβράσουν). Στη συνέχεια τις ανακατεύουμε σε ένα μπωλ με λάδι, ρίγανη, βασιλικό θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και γενικά ότι ξερά μυρωδικά μας αρέσουν. Τις βάζουμε σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Σαλάτα σε σουβλάκια






















Χρειαζόμαστε τοματάκια τσέρι, αγγουράκια, ραπανάκια και μικρά μοτσαρελίνια. Τα περνάμε στα καλαμάκια για σουβλάκι εναλλάξ και περιχύνουμε με μια σως που φτιάχνουμε χτυπώντας στο μούλτι λάδι, ξύδι μπαλσάμικο, βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.

2 σχόλια: