΄Ηθελα να φτιάξω κάτι γρήγορο και αρχικά σκέφτηκα να κάνω pad thai, επειδή είχα νουντλς και σόγια σως. Βέβαια δεν είχα γαρίδες και γενικά μου έλειπαν αρκετα υλικά, οπότε αποφάσισα να απλοποιήσω αρκετά τη συνταγή και έτσι προέκυψαν τα γρήγορα νουντλς με αυγό. Για δύο μερίδες χρειάστηκα:
200 γρ. νουντλς (πήρα τα express instant noodles που είναι έτοιμα σε 2 λεπτά)
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές σόγια σως
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
1 λάιμ (ξύσμα και χυμό)
λίγο σησαμέλαιο
πιπέρι
πάπρικα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 αυγό χτυπημένο ελαφρά
λίγα φυστίκια τριμμένα
Αρχικά βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα νουντλς για δύο λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε (σε κάθε περίπτωση επειδή κάθε είδος νουντλς διαφέρει, ακολουθούμε τις οδηγίες του πακέτου για το βράσιμο). Παράλληλα σε ένα μπωλάκι λιώνουμε το σκόρδο με την πρέσα σκόρδου, προσθέτουμε πιπέρι και πάπρικα κατά βούληση, τη ζάχαρη, το ξύσμα (δεν χρειάζεται όλο) και το χυμό από το λαιμ και τη σογια σως και ανακατεύουμε. Αλάτι δεν προσθέσαμε γιατί η σόγια σως είναι αλμυρή. Δοκιμάζουμε στο τέλος κι αν χρειάζεται προσθέτουμε. Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αυγό και ανακατεύουμε να γίνει κομματάκια. Μόλις ψηθεί προσθέτουμε το μείγμα με τη σόγια σως και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη. Τέλος προσθέτουμε λίγες σταγόνες σησαμέλειο για το άρωμα και τα νουντλς. Ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα και σερβίρουμε με τα τριμμένα φυστίκια και ένα τέταρτο λαιμ. Η γεύση που προκύπτει είναι ελαφριά γλυκόξινη από το λεμόνι και τη ζάχαρη, οπότε μπορείτε να αλλάξετε τις αναλογίες ανάλογα με τις γεύσεις που προτιμάτε.
Tip: Μπορούμε να προσθέσουμε αν έχουμε σωταρισμένες γαρίδες ή λεπτοκομμένα κομμάτια κοτόπουλο και φρέσκο κρεμμυδάκι.
200 γρ. νουντλς (πήρα τα express instant noodles που είναι έτοιμα σε 2 λεπτά)
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές σόγια σως
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
1 λάιμ (ξύσμα και χυμό)
λίγο σησαμέλαιο
πιπέρι
πάπρικα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 αυγό χτυπημένο ελαφρά
λίγα φυστίκια τριμμένα
Αρχικά βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα νουντλς για δύο λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε (σε κάθε περίπτωση επειδή κάθε είδος νουντλς διαφέρει, ακολουθούμε τις οδηγίες του πακέτου για το βράσιμο). Παράλληλα σε ένα μπωλάκι λιώνουμε το σκόρδο με την πρέσα σκόρδου, προσθέτουμε πιπέρι και πάπρικα κατά βούληση, τη ζάχαρη, το ξύσμα (δεν χρειάζεται όλο) και το χυμό από το λαιμ και τη σογια σως και ανακατεύουμε. Αλάτι δεν προσθέσαμε γιατί η σόγια σως είναι αλμυρή. Δοκιμάζουμε στο τέλος κι αν χρειάζεται προσθέτουμε. Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αυγό και ανακατεύουμε να γίνει κομματάκια. Μόλις ψηθεί προσθέτουμε το μείγμα με τη σόγια σως και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη. Τέλος προσθέτουμε λίγες σταγόνες σησαμέλειο για το άρωμα και τα νουντλς. Ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα και σερβίρουμε με τα τριμμένα φυστίκια και ένα τέταρτο λαιμ. Η γεύση που προκύπτει είναι ελαφριά γλυκόξινη από το λεμόνι και τη ζάχαρη, οπότε μπορείτε να αλλάξετε τις αναλογίες ανάλογα με τις γεύσεις που προτιμάτε.
Tip: Μπορούμε να προσθέσουμε αν έχουμε σωταρισμένες γαρίδες ή λεπτοκομμένα κομμάτια κοτόπουλο και φρέσκο κρεμμυδάκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου