Υλικά:
Ζύμη κουρού ή σφολιάτα
300 γρ αρνάκι σούβλας που περίσσεψε από το Πάσχα κομμένο σε κομματάκια
1 αβγό
1 φλ. του καφέ ρύζι νυχάκι
2 κεσεδάκια γιαούρτι
1/2 ματσάκι άνιθο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μαρουλάκι ψιλοκομμένο
150 γρ τυρί γκούντα τριμένο
1 φλυτζάνι λάδι
λίγο αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το 1 κεσεδάκι γιαούρτι και λίγο από τον άνηθο και το αφήνουμε στην άκρη. Ανακατεύουμε σε άλλο σκεύος τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης με προσοχή στο αλάτι και το πιπέρι ανάλογα τί αλάτι είχε το αρνάκι της σούβλας. Λαδώνουμε ένα ταψάκι, στρώνουμε το ένα φύλλο της ζύμης, στρώνουμε από πάνω τη γέμιση ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο ζύμης. Ενώνουμε το πάνω και το κάτω φύλλο της ζύμης γύρω γύρω, κάνουμε μαχαιριές στην επιφάνεια για να μη φουσκώσει το πάνω φύλλο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου στις αντιστάσεις, στην πιο χαμηλή σχάρα του φούρνου, μέχρι να ροδίσει πάνω και κάτω. Σερβίρουμε την πίτα μόλις κρυώσει με μια κουταλιά από το γιαούρτι με τον άνιθο. Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου