Υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (χωρίς πολλά λίπη)
1 φλ. τσαγιού λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1/2 φλ. τσαγιού κρασί κόκκινο (ξηρό ή ημίγλυκο)
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες και χωρίς τα σπόρια
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
μπαχάρι, μπούκοβο
αλάτι, πιπέρι
1 πακέτο μακαρόνια
τυρί τριμμενο
Εκτέλεση
Βάζουμε το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά με λίγο νερό σε αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και μόλις πάρουν μια βράση (να αλλάξει χρώμα ο κιμάς), τα σουρώνουμε για να φύγει το πρώτο νερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και τα αφήνουμε να σωταριστούν για 10 λέπτα σε δυνατή φωτιά. Προς το τέλος προσθέτουμε το σκόρδο και μετά από 2 λεπτά την ψιλοκομμένη ντομάτα χωρίς πολλά υγρά, και τη ζάχαρη. Τα φέρνουμε δύο βόλτες και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και 2 φλιτζάνια νερό να σκεπαστεί ο κιμάς, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα του κιμά για 15 περίπου λεπτά, να έχει δέσει η σάλτσα.
Εντωμεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια για 7-10 λεπτά, αναλόγως το γούστο μας. Μόλις γίνει η σάλτσα, προσθέτουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι με τη σάλτσα κιμά και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τυράκι τριμμένο. Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου