1/23/2011

Tacos με κιμά

Υλικά
1/2 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλ. τσαγιού κρασί κόκκινο
αλάτι-πιπέρι
λάδι
1 κουτ. σούπας mix μπαχαρικών για κεφτέδες έτοιμο ή το φτιάχνουμε μόνοι με μπούκοβο (καυτερό), πάπρικα, κόκκινο πιπέρι, κύμινο, κόλιανδρο, μπαχάρι κτλ


Για το σερβίρισμα:

Αραβικές πίτες μεσαίες ή τορτίγιας, ανάμεικτη σαλάτα, πιπεριές ψιλοκομμένες, γιαούρτι ή ξινή κρέμα, σάλτσα γουακαμόλε, τυρί τσένταρ και κάποια γλυκόξινη σάλτσα προαιρετικά.


Εκτέλεση:

Σωτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά με το λάδι για 10-15 λεπτά (να μην καεί!). Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε τον κιμά, το σκόρδο τριμμένο, ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά και σωτάρουμε 5-10 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και μισό φλυτζάνι νερό και αφήνουμε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά. Αν σας αρέσουν τα καυτερά, καλό είναι να γίνει λίγο καυτερός ο κιμάς. Αφήνουμε τον κιμά στην άκρη και διπλώνουμε τις πίτες στα δύο σε ένα ταψί με λαδόκολλα, να γίνουν όπως στη φωτογραφία. Για να τις στερεώσουμε τις πιάνουμε στην άκρη με οδοντογλυφίδα. Τις λαδώνουμε κι από τις δύο πλευρές με πινέλο και ψήνουμε για λίγο στο grill στους 200 βαθμούς μέχρι να κοκκινίσουν ελαφρά αλλά όχι να μαυρίσουν. Τα σερβίρουμε όλα μαζί και ο καθένας φτιάχνει τα tacos βάζοντας ότι θέλει μέσα. Επειδή οι πίτες είναι σκληρές στην αρχή λόγω ψησίματος, μην τις ανοίγετε πολύ και σπάσουν. Αν βάλουμε προσεκτικά τα υλικά μέσα, θα μαλακώσουν και θα μπορέσουμε μετά να τις πιάσουμε χωρίς να σπάσουν. Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου