7/07/2010

Σπανακόρυζο

Υλικά για 2 άτομα:

1/2 κιλό σπανάκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλικομμένα
3/4 κούπας ρύζι για ριζότο
1/2 κούπας λάδι
1/2 κούπας ψιλοκομμένο μαιντανό
1/2 κούπας ψιλοκομμένο άνηθο
1-2 κουταλιές χυμό λεμόνι (ανάλογα τα γούστα)
1 ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
αλάτι
πιπέρι
λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερά) με λίγο νεράκι να πάρουν μια βράση και στη συνέχεια πετάμε το ζουμάκι να φύγει η σπιρτάδα των κρεμμυδιών. Προσθέτουμε το λάδι και σε μέτρια φωτιά τσιγαριζουμε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν αλλά όχι να μαυρίσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και το φέρνουμε 2-3 βόλτες να λαδωθεί. Σβήνουμε με το λεμόνι και προσθέτουμε και τη ντομάτα να πάρουν μια βράση. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι το οποίο το έχουμε ήδη ζεματίσει σε βραστό νερό. Τα φέρνουμε όλα μια βόλτα και προσθέτουμε 2 κούπες νερό να σκεπαστούν τα υλικά μας, ενώ ρίχνουμε και τα μυρωδικά (μαιντανό-άνηθο), αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο κατά βούληση. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, σκεπασμένα, αλλά ελέγχουμε κάθε τόσο μήπως πρέπει να προσθέσουμε νερό, για να μην πιάσει το φαγητό αλλά όχι και τόσο ώστε να πλυμμηρίσει. Μετά από 15-20 λεπτά δοκιμάζουμε αν έχει γίνει το ρύζι και το σπανακόρυζο είναι έτοιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου