Υλικά για 15 μπιφτεκάκια:
700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (ή 350 γρ. μοσχαρίσιος και 350 γρ. χοιρινός)
5 φέτες μπαγιατικο ψωμί (το ψωμί να μην είναι περισσότερο από τον μισο κιμά)
1 κουτ. σούπας ξύδι
1 αβγό (προαιρετικά)
1 κουτ. σούπας λάδι
1 κουτ. σούπας βιτάμ (αν ο κιμάς είναι μόνο μοσχαρίσιος, βάλτε 2 κουταλιές βιτάμ)
2 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι (κατά βούληση)
πιπέρι
προαιρετικά δυόσμο, κύμινο και 1 κουταλιά ούζο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ βάζουμε τον κιμά, το ψωμί που έχουμε μουσκέψει και στίψει καλά (χωρίς την κόρα) και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Το ξύδι χρειάζεται για να αφρατέψει το μίγμα και το βιτάμ τα κάνει πολύ νόστιμα. Ζυμώνουμε με τα χέρια πολύ καλά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Αν θέλουμε το αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο να σταθεί. Στη συνέχεια πλάθουμε τα μπιφτεκάκια και τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε στο grill. Ενδιάμεσα τα γυρίζουμε μια φορά. Καλή όρεξη!!
Μμμ! ξερογλείφομαι! Super! Δοκιμασμένη η συνταγή, την προτείνω ανεπιφύλακτα και καλή σας όρεξη! Α! και καλό μήνα στη χρυσοχέρα οικοδέσποινα και τους επισκέπτες του μπλογκ!
ΑπάντησηΔιαγραφή