7/20/2009

Εύκολη τούρτα παγωτό



Υλικά:
Μείγμα για κέικ σοκολάτα ή παντεσπάνι σοκολάτα
Λίγο ρούμι
1 κιλό παγωτό βανίλια
Χοντροκοπανισμένα και καβουρντισμένα αμύγδαλα
1 βαζάκι καραμέλα γάλακτος Bonne Maman
Σαντιγύ ή χτυπημένη κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:
Ψήνουμε το κέικ στο ταψάκι που θα στήσουμε την τούρτα και μόλις κρυώσει, το κόβουμε στα δύο. Βάζουμε κάτω το ένα κομμάτι και το ραντίζουμε με λίγο ρούμι. Εντωμεταξύ έχουμε ανακατέψει το παγωτό με 3-4 κουταλιές καραμέλα και όσα καβουρντισμένα αμύγδαλα θέλουμε. Μπορούμε βέβαια να προσθέσουμε και ότι άλλο μας κάνει όρεξη. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στο παντεσπάνι και σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι. Το ραντίζουμε κι αυτό με ρούμι και στρώνουμε από πάνω τη σαντιγύ. Διακοσμούμε με τρούφα, ζαχαρωτά και σοκολατένια γράμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου