Υλικά:
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος
1 φλ. τσαγιού τριμμένα φυστίκια αιγίνης
1 φλ. τσαγιού τριμμένα αμύγδαλα
1 φλ. τσαγιού θρυματισμένα μπισκότα πτι-μπερ
20 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
2 κουτ. σούπας ρούμι
2 φλ. τσαγιού κακάο και τριμμένα μπισκότα πτι-μπερ
Εκτέλεση:
Κομματιάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μπωλ. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στο μάτι της κουζίνας και λίγο πριν βράσει την κατεβάζουμε και τη ρίχνουμε στο μπωλ με τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να λιώσει η σοκολάτα με τη θερμότητα της κρέμας και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα ρίχνουμε το ρούμι και ανακατεύουμε πάλι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα δαμάσκηνα κομμένα σε κομματάκια, τα αμύγδαλα, τα φυστίκια και τα μπισκότα. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 1μιση-2 ώρες, για να σφίξει. Εντωμεταξύ σε μια πιατέλα βάζουμε το μείγμα του κακάο με τα τριμμένα μπισκότα για να επικαλύψουμε τα τρουφάκια μας. Μόλις το μείγμα της σοκολάτας είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε μικρά μπαλάκια τα οποία ρίχνουμε μέσα στο κακάο. Αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνεται γρήγορα για να μη ζεσταίνεται η σοκολάτα στα χέρια μας και λιώνει πολύ. Στο τέλος κουνάμε την πιατέλα να καλυφθούν τα τρουφάκια με κακάο και τα τοποθετούμε στις ειδικές θήκες για τρουφάκια. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα πριν σερβίρουμε.
Y.Γ. Στην επικάλυψη μπορούμε να προσθέσουμε και τριμμένα φυστίκια ή και αμύγδαλα.
Y.Γ. Στην επικάλυψη μπορούμε να προσθέσουμε και τριμμένα φυστίκια ή και αμύγδαλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου