1/29/2009

Πίτσα















Τα υλικά είναι για δύο πίτσες του μεγέθους της φωτογραφίας


ζύμη:
2 φλυτζάνια τσαγιού νερό χλιαρό (να βάζουμε το δάχτυλό μας και να μην καίει)
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
500 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι

σάλτσα:
μισό ντοματάκι
2 κουτ. σούπας ketchup
1 κουτ. σούπας λάδι
1 κουτ. σούπας παρμεζάνα
1 κουταλάκι βασιλικό
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
πιπέρι

υπόλοιπα υλικά:

5 φέτες μπέικον στρογγυλό (ή και απλό)
4 φέτες σαλάμι πικάντικο
10 φέτες χοιρινό καπνιστό
3 φέτες τσένταρ
10 φέτες μοτσαρέλα
μανιτάρια (κατά βούληση)
1 ντομάτα
1 κλωνάρι σέλερι


Εκτέλεση:
Ξεκινάμε με τη ζύμη. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, χλιαρό νερό και στη συνέχεια τη μαγιά σε ένα μπωλ (να έχει περιθώριο το μείγμα να φουσκώσει) και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη για 10 περίπου λεπτά, να δούμε να φουσκώσει η μαγιά. Σε ένα μπωλ (ή στο μίξερ) ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μείγμα της μαγιάς και ενώνουμε τα υλικά μέχρι να γίνει μια μπάλα. Μόλις ενώσουμε όλο το υλικό του μπωλ, το τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια, πλένουμε και στεγνώνουμε τα χέρια μας και αρχίζουμε να ζυμώνουμε περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Αλεύρι προσθέτουμε ελάχιστο μόνο στην περίπτωση που η ζύμη κολλάει στα χέρια και δεν μπορούμε να ζυμώσουμε. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και τοποθετούμε τις δύο μπάλες σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι να φουσκώσουν 10 λεπτά σκεπασμένα. Μόλις περάσει η ώρα ανοίγουμε το καθένα στο ταψάκι του με τα χέρια και αφήνουμε να φουσκώσει άλλα 10 λεπτά. Μετά πατάμε με τα δάχτυλα και αφήνουμε να είναι λίγο πιο παχύ το ζυμάρι στις άκρες. Έντωμεταξύ έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 230 βαθμούς. Βάζουμε το ταψί με τη ζύμη της πίτσας για 4-5 λεπτά στο φούρνο.

Έχουμε παράλληλα ανακατέψει όλα τα υλικά της σάλτσας και τη βάζουμε στην άκρη προς το παρόν, δε χρειάζεται βράσιμο. Ψήνουμε λίγο το μπέικον, χωρίς να ξεροψηθεί πολύ και ξεφλουδίζουμε τη ντομάτα. Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά και αφαιρούμε τα υγρά των μανιταριών και της ντομάτας για να μη γίνει νερουλή η πίτσα.

Μόλις βγάλουμε τη ζύμη από το φούρνο, την αλείφουμε με τη σάλτσα, όχι πολύ ποσότητα. Μετά από πάνω ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα αλλαντικά. Μετά τα τυριά κι αυτά ψιλοκομμένα, και τα μανιτάρια και τη ντομάτα. Δε χρειάζεται το τυρί να καλύψει τελείως όλα τα υλικά. Και τώρα είμαστε έτοιμοι για το φούρνο. Καλύτερα να βάλουμε την πίτσα στη σχάρα, κι όχι σε ταψάκι για να ψηθεί ομοιόμορφα, αφού την προψήσαμε και τώρα θα στέκεται. Ψήνουμε στον ήδη προθερμασμένο φούρνο (περίπου 230 βαθμούς) στο πάνω κάτω για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να ψηθεί το τυράκι. Μόλις τη βγάλουμε την πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο σέλερι! Καλή όρεξη!













Υ.Γ. Τελευταίο κομμάτι..προλαβαίνετε δεν προλαβαίνετε!!

5 σχόλια:

  1. Να 'χαμε ακόμα ενα τελευταίο κομματάκι ε?
    Η γευστικότερη πιτσούλα όλων των επόχων!!!
    ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα σμφωνήσω με τον Τakis Pitakis....
    Γευστικότηατη φαίνεται
    κι ας μην δοκίμασα. Κάτι θα ξέρει εκείνος,
    αφού το λέει και το nick του Πιτσά-κις:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε όχι και Πιτσάκις!!!
    Πιτάκης...
    ...και κυρίως Τυροπιτάκης!!!
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήταν όντως πεντανόστιμη..ίσως επειδή την ετοίμαζα για το μπλογκ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαχα! Τι πιτσάκης τί τυροπιτάκης, και τα δύο τρώγονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή