1/30/2009

Pad thai

















Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

250 γρ. μικρές γαρίδες ξεφλουδισμένες
250 γρ. νουντλς ρυζιού
3 σκελίδες σκόρδο
φύτρες φασολιού, μπαμπού, baby corns (υπάρχουν και σε κονσέρβα)
1 βαζάκι σάλτσα για pad thai (υπάρχει σε μεγάλα σουπερ-μαρκετ)
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 αυγό
1 λεμόνι
φυστίκια ξεφλουδισμένα
λάδι
αλάτι-πιπέρι











Εκτέλεση:

Βράζουμε τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτα και προς το τέλος ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά (φύτρες φασολιού, μπαμπού, καλαμποκάκια) να πάρουν μια βράση. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Παράλληλα βράζουμε τα νουντλς ρυζιού περίπου 10 λεπτά και τα δοκιμάζουμε να είναι σχετικά μαλακά. Χτυπάμε το αυγό με αλάτι και πιπέρι σαν ομελέτα και ψήνουμε σε ένα τηγάνι. Αφού βγάλουμε την ομελέτα από το τηγάνι την κόβουμε σε κομματια.
Στο τηγάνι (καλύτερα αν έχουμε wok) ρίχνουμε 4 κουτ. σούπας λάδι και σωτάρουμε τις γαρίδες με τα λαχανικά και μετά από λιγο ρίχνουμε το κρεμυδάκι κομμένο σε ροδέλες και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Προσθέτουμε τα κομμάτια του αυγού, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε 2 κουταλιές σάλτσα* και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με χτυπημένα στο γουδί φυστίκια και με ένα τέταρτο λεμονιού το οποίο το στίβουμε πάνω στα ζυμαρικά. Καλή όρεξη!!


*σε περίπτωση που δε βρούμε σάλτσα του εμπορίου μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σάλτσα ως εξής:
1/3 της κούπας κέτσαπ
2 κουτ. σούπας φυτικό λάδι
1/3 της κούπας άσπρο ξύδι
1/2 της κούπας fish sauce (η οποία μπορεί να αντικατασταθεί από μια ελαφριά σόγια σως)
1/3 της κούπας μαύρη ζάχαρη
1 κουτ. σούπας ντομάτα πελτέ
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
αποξηραμένη καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το τσίλι σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ενωθούν τα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε όσο τσίλι θέλουμε. Η σάλτσα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για λίγες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου