9/22/2012

Ντοματόσουπα

Χρειαζόμαστε γύρω στις 15 ντοματούλες ποικιλίας πομοντόρο. Αναλόγως τις ντομάτες που έχετε προσαρμόζετε και την ποσότητα. Τοποθετούμε τις ντομάτες κομμένες στη μέση σε ταψάκι.


Επιπλέον θα χρειαστούμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, καστανή ζάχαρη, ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι, πάπρικα, 2 σκελίδες σκόρδο.

 

Πασπαλίζουμε τις ντομάτες με τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, λάδι, πάπρικα και τα ξερά μυρωδικά, και ψιλοκόβουμετις τις σκελίδες του σκόρδου από πάνω.


 Τις ψήνουμε στο φούρνο στο γκριλ στους 200οC, 30 με 40 λεπτά μέχρι να ψηθούν και να καραμελώσουν αλλά να είναι ακόμα ζουμερές.


Μόλις κρυώσουν λίγο τις περνάμε από το μπλεντερ μαζί με τα ζουμια που έχουν βγάλει στο ταψί και μετά τις σουρώνουμε από λεπτό σουρωτήρι μέσα σε μια κατσαρόλα να πάρουμε μόνο το ζουμί τους και τη γεύση από τα μυρωδικά αλλά όχι τα σπόρια και τα φλούδια. Προσθέτουμε 1 με 2 ποτήρια νερό στην κατσαρόλα για να αραιώσουμε τη ντομάτα, ανάλογα πόσο δυνατή θέλουμε τη γεύση της, και τη βάζουμε να πάρει μια βράση. Παράλληλα ετοιμάζουμε φετούλες ψωμί με ρεγγάτο από πάνω και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί.


Σερβίρουμε σε μπωλ με μια κουταλιά σάλτσα πέστο στο κέντρο και με ένα  ψωμάκι με τυρί ψημένο στο πλάι. Καλή όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου