2/23/2009

Εύκολη Τούρτα






























Υλικά:
Μείγμα για κέικ
Κρέμα ζαχαροπλαστικής
1 φλυτζάνι φράουλες
Grand marnier
Σαντιγύ
2 κούπες ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά βούτυρο
3 κουταλιές γάλα
Άρωμα και χρώμα ζαχαροπλαστικής
σπάτουλα
κορνέ

Εκτέλεση:
Τα στερεά υλικά του κέικ πρέπει να είναι περίπου 500 γρ. Ετοιμάζουμε το μείγμα για κέικ και το ψήνουμε σε ένα ταψάκι 24 cm στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Μόλις ψηθεί και κρυώσει το κόβουμε στα δύο και απλώνουμε με το πινέλο λίγο Grand marnier στα δυο μέρη. Όση ώρα ψήνεται το κέικ ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες, απλα προσθέτουμε επιπλέον μια κουταλιά Grand marnier στο γάλα. Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη και σφιχτή προσθέτουμε τις φράουλες ψιλοκομμένες χωρίς υγρά και ανακατεύουμε απαλά. Τοποθετούμε το ένα μέρος του κέικ στη βάση που θα τοποθετήσουμε την τούρτα (καλό θα ήταν να το βάλουμε σε ένα τσέρκι για να διατηρήσουμε το σχήμα της τούρτας) και απλώνουμε από πάνω την κρέμα και τέλος τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο μέρος του κέικ. Βάζουμε στο ψυγείο μία ώρα για να σφίξει και εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την σαντιγυ και το γλάσο για την τούρτα. Η σαντιγύ θα πρέπει να είναι αρκετά σφιχτή. Το γλάσο το φτιάχνουμε ανακατεύοντας το γάλα, το βούτυρο και 2-3 σταγόνες άρωμα ζαχαροπλαστικής (π.χ. λεμόνι ή βανίλια) με τη ζάχαρη λίγη λίγη ώστε να ομογενοποιηθούν και να έχουμε ένα μείγμα αρκετά αλλά όχι πολύ σφιχτό για να στολίσουμε την τούρτα. Αν θέλουμε μπορούμε να χωρίσουμε το γλάσο σε δύο μέρη και να το χρωματίσουμε με 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (π.χ. κόκκινο και μπλε). Απλώνουμε τη σαντιγύ γύρω γύρω από την τούρτα με τη σπάτουλα έτσι ώστε η επιφάνεια να είναι ομοιόμορφη. Τέλος με το κορνέ κάνουμε ότι σχέδιο θέλουμε στην επιφάνεια της τούρτας και τοποθετούμε στο ψυγείο.

2 σχόλια: