Υλικά:
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 ποτηράκι λάδι
1 ποτήρι κρασί
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
2 καρότα ψιλοκομμένα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 ντοματάκι
χυλοπίτες
αλάτι - πιπέρι - θυμάρι
τυρί τριμμένο
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα 2/3 του λαδιού να κάψει σε μια κατσαρόλα και μετά ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια από το κοτόπουλο. Παράλληλα σε ένα τηγάνι μαραίνουμε τα λαχανικά (καρότο, σέλερι, κρεμμύδι, σκόρδο) με το υπόλοιπο λάδι μέχρι να γυαλίσουν. Μόλις ροδίσει το κοτόπουλο, το σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο, την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, λίγο νεράκι και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα.
Μόλις βράσει το φαγητό, αφαιρούμε το κοτόπουλο από τη σάλτσα και αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκκαλα. Στη συνέχεια περνάμε τη σάλτσα από το μπλέντερ και την ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα ψαχνά του κοτόπουλου, να πάρει μια τελευταία βράση. Εντωμεταξύ έχουμε βράσει τις χυλοπίτες. Σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι. Καλη επιτυχία!!!!
Καλή αρχή στη νέα "Βέφα" των ιστολογίων
ΑπάντησηΔιαγραφήή στο νέο Μαμαλάκη;-) Θα δείξει!
Το ραγουδάκι καταπληκτικό! Έχεις φλέβα σεφ εσύ!
Φαντάζομαι τι νοικοκυρά μαμά θα έχεις:-)
Φαίνεται καταπληκτικό. Σου έρχεται να βουτήξεις στο πυρέξ. Πολύ καλή περιγραφή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεριμένουμε κι άλλες τόσο λαχταριστές συνταγές! Καλή αρχή!
Πω Πω!!! Ραγουδάκι με χυλοπίτες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο αγαπημένο μου...
Αν είναι τόσο λαχταριστό όσο φαίνεται τότε μιλάμε για υπερπαραγωγή...
Μπράβο!!!
Περιμένουμε και άλλα...
Προτείνω κάτι κινέζικο...
Καλή αρχή να έχουμε, ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση και καλές συνταγές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤακη Πιτάκη πρόσεχε τί προτείνεις γιατί μπορεί και να πραγματοποιηθεί!
Καλή αρχή και καλά μαγειρέματα!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίδα αναφορά για το νέο blog στο blog της φίλης Goldmine κι έτρεξα! :)
Καλωσήρθες στην παρέα μας crazy! Μόλις ξεκινήσαμε αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας!
ΑπάντησηΔιαγραφή