9/26/2012

Πανκέικς πατάτας με τυρί κρέμα και σολωμό

Τη συνταγή αυτή την πρωτοείδα στην τηλεόραση στην εκπομπή της Nigella. Μετά την έψαξα στο internet και τη βρήκα εδώ, και είπα να τη δοκιμάσω. Έκανα βέβαια μερικές διαφοροποιήσεις γιατί με τις συγκεκριμένες αναλογίες το μείγμα μου έβγαινε σφιχτό σαν πουρές. 
 

Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι:

Για τα πάνκεικς:

  • 3 αυγά
  • 200 ml γάλα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 60 g έτοιμο μείγμα για πουρέ
  • 40 g αλεύρι
  • 1 κουταλάκι μπέικιν
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Για το γαρνίρισμα:
  • 75 g τυρί κρέμα
  • λίγο άνιθο
  • 300 g καπνιστό σολωμό

Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα και το λάδι. Προσθέτουμε το μείγμα του πουρέ, το αλεύρι, το μπέικιν και το χυμό λεμονιού. Η υφή του μείγματος πρέπει να είναι σαν αραιός πουρές, οπότε αναλόγως αν βγει πολύ αραιό προσθέτουμε λίγο αλεύρι, ή αν βγει πολύ σφιχτό προσθέτουμε λίγο γάλα.



Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και με το κουτάλι ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα στο ζεστό τηγάνι.
Ψήνουμε για 1 λεπτό περίπου την κάθε πλευρά ή μέχρι να χρυσίσει και να μπορεί να γυρίσει από την άλλη πλευρά.


Μόλις είναι έτοιμα τα πανκέικς, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το ψιλοκομμένο άνιθο. Προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα από το τυρί πάνω σε κάθε πάνκεικ και μετά από πάνω μικρές φετούλες καπνιστού σολωμού.

Υπάρχουν πολλές γαρνιτούρες που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε εκτός από το τυρί κρέμα και το σολωμό, τόσο αλμυρές όσο και γλυκές. Μερικές ιδέες είναι:

Αλμυρά: κρεμ φρες/ξινή κρέμα/σμετάνα/γιαούρτι με μουστάρδα και σολωμό, σωταρισμένα μανιτάρια, ψιλοκομμένα βραστά αυγά ή καραμελωμένα κρεμμύδια.Επίσης τυρί και ψητά λαχανικά.

Γλυκά: γιαούρτι και μαρμελάδα, φρούτα όπως βατόμουρα και φράουλες, μέλι με κανέλα, μερέντα, φυστικοβούτυρο με μαρμελάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου